Pazar, Kasım 21, 2021

Geleneksel "Evet Günü" Şenlikleri #2

Geçen ay ailecek "Yes Day" filmini izledikten sonra biz de Arya için "Evet günü*" yapmıştık. Kuralları baştan belirledik ve hiç bir problem yaşamadık. Gün güzel geçince her ay bir kez yapmaya karar verdik. 

Kasım ayına girdiğimiz andan itibaren Arya "Evet günü ne zaman?" diye sorup duruyordu, ara tatilde yaparız demiştim ama hava genel olarak yağmurlu olunca bugüne kaldı "Evet günü"müz. Bugün de Evrim hasta olduğu için ailecek olmasa da anne-kız olarak yapalım dedik. Ailecek kahvaltı yaparak başladığımız güne lunapark, borulu park ve Arya'nın favori restoranı ile devam ettik ve son olarak patlamış mısır eşliğinde Lego DC Super Hero Girls filmini izleyerek bitirdik günü. 








Lunaparktaki favorimiz çarpışan arabalar. Zaten küçücük bir lunapark olduğu için çok fazla seçeneğimiz de yok maalesef. Arya 3 tur çarpışan arabalardan sonra bir iki oyuncağa daha binip borulu parka geçmek istedi. O borulu parkta yeni edindiği arkadaşlarıyla oynarken ben de bir an önce Doppler'e kavuşma hevesiyle Volvo Kamyonları okudum :) Parktan sonra anne-kız cozutup en zararlı yiyecekleri seçerek karnımızı doyurduk. Pişman değiliz :)) Sahil boyunca yürüyerek eve geldik, mısır patlatıp filmimizi izledik. Film bitince "Evet günü" de bitmiş oldu :)  Arya şimdiden Aralık'ı iple çekmeye başladı :D Evrim de kendine özel "Evet günü" istiyormuş, çok güldük tabi Arya ile :))))

*"Evet günü": Gün boyunca anne-babaların her şeye "Evet" demek zorunda olduğu bir nevi ödül günü. Geleceği etkileyecek "Hadi köpek alalım" gibi isteklerin kabul görmediği, sadece o anlık yapılıp bitecek eylemlerin onaylandığı bir gün :)

... 

Neredeyse unutuyordum,  Arya'nın öğretmeni, Ödül öğretmenimiz bizden çocukluğumuzda oynadığımız bir oyunu tanıtmamızı istemişti. Biz de küçük bir video çektik ailecek :)


20 yorum:

  1. evet günü güzelmiş. evrim'e de yapın bence ama sana da yapsınlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrim'e evet günü yapmaya korkuyorum :))) Kendim içinse hiç umutlanmayayım çünkü Arya da Evrim de her isteğime bahane bulup geçiştirmeye çalışırlar her zamanki gibi. Arya'nınkilere devam edelim en iyisi :)

      Sil
  2. Çok iyiymiş bu "evet günü" Ama anne-babalara da olsun lütfen. Dur ev halkına diyeyim ben de istiyorum diye.

    YanıtlaSil
  3. Videoya bayıldım.. biraz daha olsa seyrederdim :)))
    Evet günü ebeveyn ve çocuklar için sevimli bir günmüş. Şu çatlak-patlak oyunun sözlerini yazsana bir ara.. ciddiyim.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazayım sözleri de hemen :) Sözlerin farklı versiyonları var ama çocuklar için en zararsız kısımları seçmeye çalıştım. Biz küçükken oynadığımız hali bundan biraz farklı, o halini de yazayım hatta Momentoscum :)

      Sil
  4. Yerim onu ben yaaaa, nasıl özlemişim!
    Kızım o kadar şarkıyı nasıl ezberledin?! Ben kremalı börek kısmındaki dörtlüğü hatırlıyorum çocukluğumdan ama sadece o dörtlük :)))
    Yes-Day şahane bir gün! <3 Aralık'taki yes-day'i iple çekiyoruuuuz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün Arya dün "Neden tatilde (bu geçtiğimiz hafta 1 haftalık ara tatil vardı Türkiye'de) Mayalara gitmedik biz?" dedi :D "Arya'cım, Mayalar burada değil ki, yazları geliyorlar sadece deyince o" O zaman yazın gidelim" diyor :)) Bu yaz onlar gelir belki Arya'cım dedim. Yazı iple çekmeye başladı :)

      Sil
  5. "Evet Günü" ne güzel bir fikir:)) Kutlarım sizi. Oyununuz da çok tatlı. Sevgiler tatlı kuzucuğa :))

    YanıtlaSil
  6. ha haaa ne güzel günmüş oo her gün istesin, biricik aryaaaa :)

    YanıtlaSil
  7. Harika bir fikir çocuklar için:) Yeğenim Arya biraz daha büyüsün bu güzel fikri onunla da paylaşayım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın çocuk olası geliyor Mr. Kaplan :) Ah biz çocukken yoktu böyle şeyler :))

      Sil
  8. Oyunu ben biliyorum, bazen çok işe yarar:)

    Ve bence öğrencileri çok şanslı öğretmenim, gününüz kutlu olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Tüm meslektaşlarım gününü kutlayım o zaman ben de bu vesile ile :)

      Sil
  9. Jimm Carry, "Bay Evet" gerçek anlamda denemek istediğim bir şey, tabii sizin durum daha insaflıca ve uygulanabilir. Çok sevimli buldum hepinizi. Mutluluklar dilerim. Daim olsum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun vadede insanın yapısı gereği sömürüye açık bir durum her şeye evet demek ama günübirlik ve belli kurallar çerçevesinde gerçekten çok eğlenceli :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  10. Bende kendime evet günü istiyorum. O gün tüm isteklerime herkes evet desin. :D Doğumgünümde bunu talep etcem, süper fikir oldu. :D :D

    YanıtlaSil

Hayat'ın yeni çelmeleri...

Dün sabah okulda rahatsızlandım, 2 kez kustum ve midem delinircesine ağrımaya başladı. Evrim beni okuldan alıp acile götürdü. Bağırsak filmi...