Perşembe, Kasım 25, 2021

İçimiz Isınsın :)

Dışarısı buz, kış geldi!

O zaman içimizi ısıtacak şeylere sıkı sıkıya tutunmak, sarılmak lazım :)

Benim epey uzun zamandır boşladığım bir yemek blogum var. Daha önce de bahsetmiştim, ismi "Rüya'nın Mutfağı" :). Eskiden aktif olarak tarif yazıyordum ama son yıllarda pek üstüne düşmedim. Geçenlerde Sevgili Handan'ın ilhamıyla yaptığım sarımsaklı ekmeğin tarifini az önce yazdım bloga. Onu yazarken domates çorbası tarifimi de yazdım. Üstüne de sıcak şarap tarifi yazarak mis gibi sıcacık bir kış gecesi için gereken üç temel şeyi yazmış oldum :P Sıcak şarap tarifi yılbaşı için de güzel bir seçenek olabilir. Ölçüleri iki katına çıkararak misafirleriniz için hoş bir sürpriz hazırlayabilirsiniz :) 

Blogda severek yaptığım ve severek yediğim tarifler var. Aklıma geldikçe yeni tarifler de eklerim. Maksat soğuk kış gecelerinde içimiz ısınsın :)


16 yorum:

  1. Ne güzel demek yemek bloğun da var,beş yıl önce benim de yemek sitem vardı bıraktım:)

    YanıtlaSil
  2. Yemek blogları oldukça revaçta. Yolunuz açık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Ben yemek yapmayı ve yemeyi çok seviyorum yani blog bahane yemek yemek şahane :))

      Sil
  3. Ne güzel ben de açmayı denemedim. Yapamadım. Sıcak şarap şimdi kar yağacak elimizde sıcak şarap Berlin'de olmak ne güzel olurdu. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman alalım sıcak şaraplarımızı, kapayalım gözlerimizi, uçup gidiverelim Berlin sokaklarına... Hayal etmesi de güzel :)

      Sil
  4. Yemek bloğu meşakkatli iş, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) 5-6 yıl önce hevesle çok severek yazıyordum ama sonra fotoğraflar istediğim gibi olmadığı için soğudum mevzudan. Bakalım bu kez belki fotoğraf makinesi alarak çözerim o sorunu :)

      Sil
    2. Yemek fotoğrafçıları yemekler pişmeden çekiyorlarmış, yarı çiğken çıkıyor o güzel fotoğraflar.

      Sil
    3. Çok özeniyorum o güzel yemek fotoğraflarına :( bir ara bununla ilgili kursa gitmeyi bile düşündüm ama kaldı öyle istediğim birçok şey gibi. Belki online kurs falan bulursam alırım :)

      Sil
  5. İçimi ısıtan tariflere hemen bir göz attım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de akşama yapsam mı acaba yine bir domates çorbası diyorum :)

      Sil
  6. Merhabalar.
    Kış günlerinde herkes içini ısıtacak bir şeylerle uğraşmak istiyor. Aksi halde, ne bu kış gelir geçer; ne de sırtımız ısınır.
    Adeta içimizi ısıtan, keyifli ve güzel bir kış paylaşımıydı. Kaleminize ve emeğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız kesinlikle içimizi, dılımızı ısıtacak, yüzümüzü gülümseyerek bir şeyler bulmak lazım şu kışı atlatmak için :)
      Selamlar, saygılar...

      Sil
  7. Ben de yemeyi ve yemek yapmayı çok severim. Bazen eşim mutfaktan bu kadar iyi anlamasaydı ya da kendisi de en az benim kadar sevmeseydi bu işi diye düşündüğüm bile olmuştur. Yemek blogu ayrı bir uğraş. Eşimin adına bir yemek blogu açmak isterdim ama her şeye zaman yetmiyor. Kendisi tariflerini defterlerine yazıyor, oysa blogta yazsa hem daha kalıcı olur hem de diğer insanlarla paylaşabilir. Özellikle meze ve tatlı konusunda çok iyi. Fotoğraf çekimi konusundan Handan Hanımın dediği gibi bir sürü hile var, evet, henüz çiğken çekiyorlar yemek fotoğraflarını, daha alımlı görünmesi için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim eşinizin tarif defterinde müthiş tarifler vardır 🤩 Keşke paylaşsa arada sırada sizin blogunuzu ele geçirip 😅 Zaman gerçekten su gibi akıp gidiyor, yetişmek ne mümkün!

      Sil

Hayat'ın yeni çelmeleri...

Dün sabah okulda rahatsızlandım, 2 kez kustum ve midem delinircesine ağrımaya başladı. Evrim beni okuldan alıp acile götürdü. Bağırsak filmi...