Pazar, Kasım 28, 2021

Öncelik Sıralaması (ya da Sıralayamamam mı Acaba?)

Günaydın :)



Daha önceki yazılarımda bahsetmiştim, yapmam gereken çok şey olunca nereden başlayıp hangi sırayla gideceğime karar veremiyor, karar versem bile yaptığım sıralamaya sadık kalamıyorum. Bugün de o günlerden biri maalesef. Yapacak bir sürü işim var ama anlaşıldığı üzere bilgisayar karşısına geçmiş bu satırları yazıyorum. 

Beni bekleyen işler listesi şöyle:

  1. Banyo ve tuvaletler temizlenecek, ✔️
  2. Dün yıkadığım 3 makine çamaşır katlanıp yerleştirilecek, ✔️
  3. Kalan 2 makinelik çamaşır yıkanıp kurtulacak, ✔️
  4. Okul-iş kıyafetlerimiz ütülenecek,
  5. Biraz daha beklerse bozulması muhtemel 4 farklı sebze işlenecek / pişirilecek ✔️
  6. Kasaba ve markete gidilecek, ✔️
  7. Arya'nın hafta içi öğle yemekleri ayarlanacak, ✔️
  8. Arya'nın saç diplerindeki konaklara* zeytinyağ sürüp iyice taranacak, ✔️
  9. Mısır patlatılıp ailecek film izlenecek, (Arya için mısır patlattım ama filmi yarın akşama erteledik) 
  10. Öğrenciler için 3. ünite özeti hazırlanacak (Of bu tamamen aklımdan çıkmıştı, az önce bilgisayarı kapatayım derken geldi aklıma :(((
*Hani bebeklerin saç derisinde sarı sarı konaklar olur, kabuk bağlamış gibi. Arya'da bir süredir o konaklardan oluyor. İnternetten araştırdım, alerjik bünyeli insanlarda olurmuş. Zeytinyağ sürüp yumuşayınca taramak ve sonra yıkamak gerekiyormuş. En az 3-4 kez tekrarlanması gerekiyormuş. Bakalım bugün deneyeceğim, işe yararsa farklı günlerde 2 kez daha yapmamız gerek. Tabi bir de bu iş için Arya'yı ikna etmem gerek ki en zor kısmı burası maalesef :(

"Güzel başlayan bir Pazar günü nasıl kâbusa döner?" sorusunun cevabını uygulamalı olarak öğrenmek üzere olduğumu hissediyorum. Bana şans dileyin lütfen :)

Şuraya pek de aileye uygun olmayan ama 2 gündür de dilimden düşmeyen eğlenceli bir şarkı bırakıp makûs talihime doğru yollanayım :)))


Son Durum: 4. ve 10. maddeler için zerre enerjim kalmadı :( Ayaklarımı uzatıp yayıldım koltuğa. Biraz kitap, biraz dizi sonrası uyku... 

22 yorum:

  1. Kıyamam ya.. ikinize de yani :))) İyi Pazarlar! 10. Madde'ye ailecek aklı selim bir şekilde ulaşmanız dileğiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok net söyleyeyim ben kendime daha çok kıyamıyorum :D Arya karate kursunda gelince insan gibi anlatıp şansımı deneyeceğim, yok eğer yapmayalım derse kalsın öyle, hiiiiiç uğraşmayacağım ikna etmek için. Annelik de bir yere kadar, zorla güzellik olmaz di mi? En azından ben öyle düşünmek istiyorum şu an :P Size de iyi pazarlar canım Ceren'im <3

      Sil
  2. Ha ha biraz gülümseyerek okudum yazınızı:) Çünkü bütün maddeleri benim de yapmam lazım bugün ve dokuzuncu madre çok güzel olurdu fakat yapamayıp gece vardiyesinde işe gitmeliyim, üstelik bu hafta altı gün çalışacağım. Arya ile olan operasyon için de başarılar diliyorum. Hayırlı pazarlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hâlâ yerimden kalkıp hiçbir şey yapmadığım için 9. maddeye ulaşabilir miyim bilmiyorum :))) Kolay gelsin hepimize :D İyi pazarlar :)

      Sil
  3. Ne kadar tatlışsınız öyle anne-oğul, Maşallah, nazar değmesin (bakma ben deistim ama nazara inanırım çünkü enerji gerçektir) yahu şimdi aklımda kalmadı ama sen bekar anne değildin gibi hatırlıyorum yani tuvalet temizliği, market, kasap, o, bu, şu niye hepsini sen yapacaksın? Nerede bu evin beyi? Ayaklarını uzatıp maç mı izleyecek? Ayyyyy! Gece suyuna zehir katarım la ben öyle kocanın. Hadi yok yok bir de onun yüzünden hapis mi yatayım, kapının önüne koyarım yok öyle yağma. Bir camı ben sildiysem, öteki camı o silecek. Tuvaleti bir gün ben temizlediysem, öteki gün o temizleyecek. Kızdımmmmmm!
    Seviliyorsun beybisi ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanır mısın ben de az önce aynı şekilde isyan ettim "evin bey"ine :))) Kasap, market ve kırtasiye işini ona devrettim :D Öperim kocaman 😘

      Sil
    2. Oohhhh, misssss, içimin yağları eridi. ♥♥♥
      Ben de çok öptüm :)

      Sil
  4. 9 numaradan şaşma. Kuzucuğa sevgiler 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mısır patlattım ama film izleyemedik o yüzden 9. maddeyi yarına erteledik :)

      Sil
  5. Maddeler çok uzun ve yorucu kolay gelsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi bitmedi, ben bittim :( Kalanlar yarına artık :)

      Sil
  6. Bu listeler hiç bitmeyecek o yüzden ben diyorum ki kendime "Kendine bu kadar yüklenmeye hiiiç hakkın yok. Gezmek için yüklen, çocuklarınla eğlenmek için yüklen, sevdiğin şeylere ulaşmak için yüklen, seni güldürecek gülümsetecek oh be dedirtecek şeylere yüklen" İlerde çocuklar ne evin temizliğini anlatacak bizden hatıra, ne ütülü okul gömleğini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel diyorsun kendine, bana da demişsin saydım :) Ütü en sevmediğim iş zaten :( Boşverdim gitti :D

      Sil
  7. Ben bu listeyi beynimin içinde her yana taşıyorum ve fırsat bulduğum her an bi işi halletemeye çalıştığım için de gün sonunda haşat olmuş hissediyorum. Konak kısmını geçen sene bebeme yaptık bizde ince ve sık uçlu bir tarakla daha iyi sonuç elde edersiniz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen uzayıp giden listeler kafamda dönüp duruyor, ben de ordan oraya sürükleniyorum. Daha az madde olunca ve maddeleri hallettikçe iyi geliyor ama üst üste yığılmaması lazım işlerin. Konak mevzunda saç arttıkös taramak çok zor. Bebeklerde saç az, deri gözüküyor ama benim kızda saç fazla, arayıp konakları bulmak ve taramak vakit alıyor. Bizde ana-kız hiç sabır yok, cebelleştik haftasonu ama bakalım haleetcez umarım :)

      Sil
  8. Ay o konaklar için kullandığımız bir ilaç vardı ama bulamadım evde. Doktor hem o ilacı hem de bir şampuanı vermişti Bilgiç'e. Bilgiç'in çok olur, kabukları yolduğu için hiç geçmez.

    YanıtlaSil
  9. Buldum evde, ismi betasalic losyon, duştan sonra saç dibindeki konaklara uygulanıyor. Eğer senin yönrem işe yaramazsa aklında olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cansın, Handan ❤️ Alayım hemen, çok teşekkürler 🥰

      Sil
  10. Bu maddeler tekrar tekrar her hafta başa sarıyor ve her evde kadınların omuzunda yük. Allah hepimize güç kuvvet versin. ben de sadece ütü olayı yok neyse ki. inanmaycaksın ama ütü yapmıyorum ben. hiç bir şeyi ütülemem. eşimde öyle gömlek falanda giymiyor Allahtan. ütü gerektiren kumaşları seçmiyorum ben de alırken. yalnızca çamaşır yıkayınca hiç bekletmeden güzelce katlıyorum, işin sırrı bu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanırım çünkü ben de mecbur kalmadıkça ütü yapmıyorum. Aynen dediğin gibi Ütü gerektirmeyen kıyafetler alıyorum :D Giysileri asma, katlama ve askılama şekli önemli, düzgün yapılırsa ütüye gerek yok zaten :)

      Sil
  11. Uvvv sıralamaya bak. Bunları yapmak bir mucize :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapamadım zaten :))) 10.maddeyi hedeflediğimden günler sonra zar zor az önce bitirebildim :) Ütü bu hafta hepten yalan oldu, kısmetse haftaya :)))

      Sil

Hayat'ın yeni çelmeleri...

Dün sabah okulda rahatsızlandım, 2 kez kustum ve midem delinircesine ağrımaya başladı. Evrim beni okuldan alıp acile götürdü. Bağırsak filmi...