Cumartesi, Mayıs 28, 2022

Ah benim dağ gibi durup dal gibi kırılan kalbim...*

İnsanı en çok en yakınları kırar döker.

Bunu biliyordum zaten de bu hafta boyunca üst üste uygulamalı olarak tazeleme eğitimi aldım. Bazı eğitimler böyledir. Süresi bitince tazeleme eğitimi verilir. İlk yardım eğitimi de öyledir mesela.

Geçen Ağaç Ev sohbetlerinde yazmıştım her ilişkide bir çok seven, bir de daha az seven vardır. Çok sevip kırmayayım diye uğraştığınız bazen tepenize çıkar hiç acımadan kırar kolunuzu kanadınızı.

Detaya gerek yok! Olur böyle şeyler. 

Şaşırdım mı peki? Hayır tabi ki :) Herkes en çok kendini sever ne kadar inkar etse de. Başkası için fedakarlık yaptığımızı iddia ettiğimiz - ya da öyle olduğuna inandığımız - anlarda bile aslında kendimiz için yaparız bazı şeyleri. O fedakarlıklar yapılmasa muhtemel bize bir geri dönüşü olacaktır ve biz o geri dönüşten kaçınmak için fedakârlık yapmayı seçeriz. Ama işte bazen ne yapsak olmaz. Takılmamak lazım :)

"İyi ki "takılmamışsın"! Üşenmeyip buraya yazıyorsun, daha ne kadar takılacaksın ki zaten?" dediğinizi duyar gibiyim. Ben hiçbir şeyi içimde biriktirmem, içimden/aklımdan geçiyorsa mutlaka dilimden ya da elimden dökülmeli ki bünyemden çıkıp gitsin, izi kalmasın :) Şimdi yazdım, suya attım, bitti gitti :) Kin tutmamak için içimizde biriktirmemek gerek :)


"Bugün tam havamdayım 
7/24 ayardayım 
Dört dörtlük bir moddayım 
Altın günüm bugün 

Sağımdan kalkmışım 
Gülerek uyanmışım"
 

Şarkıdakinin aksine ben bugün hiç havamda değilim, zerre enerjim yok ama inadına giyinip süslendim; sahilde piknik planı yaptım. Arya karate antrenmanından dönünce sandalye-masamızı alıp sahile ineceğiz. 

Herkese iyi hafta sonları diliyorum :)

*Başlık, Instagram'da takip ettiğim ünlü şair Özdemir Asaf'ın ismini kullanan "ozdemir.asaf" isimli hesabın eski bir paylaşımından alıntıdır.

16 yorum:

  1. İnsanı yakınları daha çok kırıyor gerçekten. Çünkü onlar sevdiğimiz olunca bizi anlasınlar, düşünceli olsunlar isteriz ama insanın kendisi gibi olmuyor herkes. Bazen öyle gıcık oluyorum ki ne evi temizliyorum ne bir şey yapıyorum. Ruh halim fazla etkileniyor. Söyleyip içinden atmak en iyisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet oluyor işte bazen :) Ama içimizden atınca geçiyor gidiyor bir süre sonra :)

      Sil
  2. Merhabalar.
    Kişilerin arasındaki samimiyet ne kadar ileri derecedeyse, birbirlerini kırma anı da o kadar çok olur. İşte bu nedenle insanları en çok yakınları kırar döker.
    İçinize atmadığınız için çok iyisiniz. Birine kırılabiliriz, ama küsmek ve kin gütmek asla iyi bir haslet değildir.
    Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Hayat üzülmeye değmiyor ama, maalesef yakınlarımız hiç boş durmuyorlar. Hayatı bize zehir etmek için ellerinden geleni yapıyorlar.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Recep Bey. Küsmek ya da kin gütmek ancak kişinin kendisine zarar veriyor bence. Boş yere zihnimizde, kalbimizde olumsuz yer kaplıyor o hisler. Hiç gerek yok :)
      Selamlar, saygılar...

      Sil
  3. Başlık ne kadar da güzelmiş. Tek cümle ama ne çok şey anlatıyor. Takılıp kalmamanıza ve planlar yapmanıza sevindim. Umuyorum güzel bir gün olmuştur. ❣️

    YanıtlaSil
  4. hep bir mesafe koymaya çalışırım, belki huyumdan bilmiyorum ama kırılmaya karşı en iyi önlem. Tabii bu en en yakın eş ve aileye uymuyor. o da bir şekilde idare ediliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben mesafe koymam da hep kırılma ihtimalini aklımda tutarım sarsılmamak, şaşırmamak için :) Zaten olacağını bildiğim bir şey beni gafil avlayıp çok şaşırtmıyor yani.

      Sil
  5. geçmiş olsun olur öyle şeyler, piknik ne güzel bişey yaaa, şehirde hiç yapamasam daaa :)

    YanıtlaSil
  6. Yukardaki yorumu okudum. Geçip gitmesine sevindim. Hayatta her şey insanlar için. Bu tarz olaylar yaşanıyor mutlaka. Kafayı takmayıp hayatına devam etmek en güzeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Tam dediğiniz gibi her şey insanlar için hayatta.

      Sil
  7. Olur böyle şeyler, bence kaybeden, o değer verdiğiniz kişi, her kimse. Bu tür olaylara ben de fazla takılmam ve en büyük cezamı keserim, yok saymak. Çok mu acımasızım?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o kadar kolay kestirip atamıyorum Mr. Kaplan. Seviyorsam dikeniyle seviyorum :D Arada batabiliyor dikenler. Büyük bir art niyet yoksa, sadece düşüncesizlik ya da o anlık fevri bir tavırsa söz konusu olan görmezden gelinebilir kanımca :)

      Sil

Son Günler

Salı günü yine Trabzon'daydık. HPV ve Smear sonuçlarım negatif yani temiz çıkmış. Bu güzel haber :) Ama - olmasa şaşarım - yaralar var...