Cumartesi, Mayıs 14, 2022

Muhteşem Bir Gün

Bugün (saat itibari ile dün olmuş ama çaktırmayın:)) okulca pandemi yüzünden 2 yıldır ara vermek zorunda kaldığımız Geleneksel Bahar Şenliği'mizin 4.sünü gerçekleştirdik. O kadar muhteşem bir gündü ki nasıl anlatsam bilemiyorum.

Şenlik programımızda halat çekme, çuval yarışı, yoğurdun içinde fasulye bulma, un dolu bardaktan üfleyerek pinpon topu çıkarma, sandalye kapmaca gibi geleneksel çocuk oyunları vardı. Öğrenciler için 13, öğretmenler için 3 olmak üzere toplamda 16 yarışma vardı. Öğrenciler arasında yapılan yarışmalarda 5 ve 6. sınıflar kendi aralarında, 7 ve 8. sınıflar kendi aralarında yarıştı. Yarışmalar kıyasıya mücadele içinde geçti :D Okulun çevresindeki cafe ve restoranlardan kazanan öğrencilere verilmek üzere yemek fişleri almıştık ve oyunların sonunda birincilere verdik. Öğrencilerin yarışmaları bitince tüm öğretmenlerle 2 tur sandalye kapmaca ve 1 tur da halat çekme oynadık. Halat oyununa Evrim de dahil oldu ve benim tüm itirazlarıma rağmen doğal olarak onun katıldığı karşı taraf kazandı yarışmayı :))








Biz de çocuklardan geri kalmadık tabi ki :D


Çocukların tezahüratlarından şarkı duyulmuyor bile videoda :)))


Evrim'in hangi takımda olduğunu söylememe gerek yok sanırım :)) 

Yarışmalardan sonra bahçeye kurulan döner standı sayesinde kurt gibi acıkan karnımızı şahane şekilde doyurduk :D Üstüne de gönüllü öğretmen ve veliler tarafından hazırlanan çeşit çeşit magnolya tatlılarını ikram olarak dağıttık çocuklara. Karnımız doyunca sıra ruhumuza geldi tabi ki :D Müzik, dans, karaoke ve öğrencilerin gösterileri derken 9'da başladığımız şenliği 3,5 gibi bitirdik. Bir ara müzik öğretmenimiz Melike, Arya ve ben mikrofonları ele geçirip sahneyi işgal etmiş olabiliriz :))) 



Çok yorucu ama müthiş bir gündü. Her şeyi tamamen kendi imkanlarımızla hallettik. Gerekli malzemeleri kendi aramızda para toplayarak aldık, yemek fişlerini esnafları tek tek gezerek  ve şenliğimizi anlatıp çorbada tuzlarının bulunmasını rica ederek elde ettik. Döner standı için öğretmen evinin aşçısı Remzi Usta ile anlaştık;  okul aile birliği üyeleri ve okulumuzun hizmetli personeli servis esnasında Remzi ustaya destek verdiler. Müzik sistemi ile tüm gün Mehmet Zeki öğretmenimiz ilgilendi. Yarışmaların malzemelerini önceden tek tek hazırlayıp paketlemiştik. Her yarışmanın görevli öğretmeni malzemeleri alana taşıyıp gerekli hazırlıkları yaptı. Yarışmadan sonra da malzemeleri yine bir araya topladık ki önümüzdeki yıl yine kullanabilelim. İlk yıl çok acemilik yaşamış ve ders almıştık. Sonraki yıllarda işimiz çok kolay oldu ve her yıl bir öncekinden iyi oluyor şenliğimiz.

İlk yıl afiş hazırlatırken "Karadeniz Ortaokulu ... Geleneksel Bahar Şenliği" yazılsın dediğimizde "1. Geleneksel..." mi yazacağız? Komik olmaz mı?" denilmişti, biz de "Bunun 2.si olacak, 5.si olacak, 10.su olacak... Geleneksel olması için bir yerden başlamamız gerek saymaya" demiştik Funda ile. Aynen de öyle oluyor. Şimdiden önümüzdeki yıl 5.yi kutlayacağız diye planlamaya başladık :)




Okulumuzun yorgun ama mutlu öğretmenleri :)

Sayfalarca anlatsam günün coşkusunu, neşesini aktaramam gibi geliyor. 

Umarım fotoğraflar benden iyi anlatmıştır :)

24 yorum:

  1. Öğretmenin yaa, o kadar şahanesiniz ki, ben bile kasılıyorum, çünkü sizler ve benzerleriniz bu ülkeye dair sözlerimi hep haklı çıkarıyorsunuz. Müthiş genç, müthiş fedakar, müthiş yaratıcı ve heyacanı yüksek bir potansiyelin olduğunu biliyor, görüyor ve iddia ediyorum yıllardır. Başlangıçta benimle ters düşen çok arkadaşıma, sonrasında bunları görmeyi öğrettim, en büyük keyif tabii ki sen haklıymışın ifadesini duymak:) Bir gün bu ülke adam gibi yöneltiğinde herkes görecek ki aslında başka ve muhteşem, genç, yaratıcı ve paylaşımcı, coşkusu tavanda bir Türkiye var. Bunun bir örneği olduğunuz için de hepinize çok alkış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözlerin ve inancın için çok teşekkürler Sevgili Buraneros :) Biz okulda hep diyoruz, bizi biraz özgür bıraksalar ve bildiğimiz işi bildiğimiz gibi yapmamıza izin verseler, köstek yerine destek olsalar çok başka nesiller yetişecek. Her şeye rağmen bulduğumuz her fırsatı değerlendiriyoruz bir şeyler yapmak için :) Böyle zamanlarda öğretmen arkadaşlarıma bakıp gurur duyuyorum yaptıklarımızla.

      Sil
  2. Eglenmeyi unutmamak ve çocuklara da unutturmamak lazım. Somurtuk ,mutsuz insanlarla dolu bir geleceği olmasın memleketimizin. Ne güzel olmuş, tebrikler, devamı yıllarca daha güzelleriyle sürsün umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Böyle etkinlikler çocukların da bizim de motivasyonumuzu ve okula aidiyet hissimizi güçlendiriyor :)

      Sil
  3. Harika bir gün organize etmişsiniz. Fotoğraflar da anlatım da çok güzel. Orada eğleniyor gibi hissettim. Öğrencilere ve öğretmenlere motivasyon kaynağı olmasını diliyor, emeği geçenleri kutluyorum👏👏🧿💐🤗🤚.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Şenliğin verdiği motivasyonla bu dönemi bomba gibi kapatırız sanırım :))

      Sil
  4. Son günlerde biz okuyanları coşturan yazılar yazıyorsun Sevgili Kedim :)) Senin nezdinde tüm öğretmenleri, katkısı geçenleri kutluyor ve tüm sevgilerimi gönderiyorum. <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Momentoscum, çok teşekkürler 🥰 Son günlerde hatta sanırım son 3-4 aydır bir coşku var içimde, nazar değmesin 🧿 Hazır bu coşku varken bir şeyler yapmak, üretmek, faydalı olmak istiyorum elimden geldikçe. 2022 kişisel bazda bana iyi geldi sanırım :D

      Sil
    2. Evet çok haklısın :) nazarlar değmesin, eksilmesin artsın! Amin :))

      Sil
  5. Öğrenciler bu günü hiç unutmayacaklar, kendimden biliyorum, lisedeki münazara günümüz saat saat aklımda. Ne iyi ettiniz, çocukları mutlu etmek eğitimden-öğretimden de önde gelmeli. Ayrıca bir öğretmen emeklisi olarak bu tarz etkinliklerin öğretmenlere nasıl ağır bir yük yüklediğini iyi bilirim. (Nota bilmezken koro çalıştırmışlığım vardır :) Ellerinize sağlık, sizin gibi eğitimciler oldukça sırtımız yere gelmez bizim. Çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Ben de lisedeki dönem sonu şenliklerimizi hatırlıyorum her daim mutlulukla. Evet hazırlığı, yapması etmesi, toparlaması derken çok yorucu bir hafta oldu ama sonuca değdi :) Şenlik biter bitmez bir sonraki yıl neler yapacağımızı konuşmaya başlıyoruz. Umarım yıllarca devam ettirip ileride de yeni gelen öğretmenlere devrederiz şenliğimizi :)

      Sil
  6. Ne güzel bir etkinlik olmuş.

    YanıtlaSil
  7. Tek kelimeyle süper Mrs. Kedi:) Yazınızı okurken enerjiniz ve heyecanınızı hissettim. Acun'un Survivor'ı halt etsin yanında. Öyle etkilendim ki, bu böyle giderse zaman gelecek Uluslararası Geleneksel Bahar Şenliği'ne dönecek bu iş dedim kendi kendime:) Hopa bildiğim kadarıyla ilerici bir yer, belediye bir el atsa neden olmasın?:) Bak beni bile heyecanlandırdınız. Ama Evrim'in yaptığını da, yani:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mr. Kaplan, siz Uluslararası Geleneksel Bahar Şenliği deyince birden bir ışık yandı bende :) Bu şenliği proje haline getirip Ulusal Ajansa başvuru yapabilir miyiz diye düşünmeye başladım. Kabul edilirse başka ülkelerden ortak bulup çok uluslu bir şenlik düzenleyebiliriz belki de :) Ben bunu bir etraflıca düşüneyim, arkadaşlarımla da paylaşayım :) Yorumunuz ve fikriniz için çok teşekkürler :)

      Sil
  8. Ne kadar güzel!!! Benim çocukluğumdan hala hatırladığım bir şey bu, eminim o çovuklar da mutlulukla hatırlayacaklar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz sokakta/okulda oyunlarla büyüyen, tablete /TV.ye/ ekranlara esir olmayan şanslı nesildendik canım Ceren'im, şimdiki çocukların da aynı keyfi paylaşmasını görmek çok iyi geliyor bana :)

      Sil
  9. Bir sene bizde yapmıştık okulda şenlik, o günleri anımsadım. Ne çok emek var ama ne kadar güzel olmuş. Maşallah size.

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar.
    Okulunuzun yorgun ama mutlu öğretmenlerinin işbirliği ile düzenlemiş olduğunuz Bahar şenliği ile ilgili izlenimlerinizi hem okudum, hem de izledim. İki yıllık bir aradan sonra gerçekten çok muhteşem bir şenlik olmuş. Emeği geçenlerin emeklerine ve yüreklerine sağlıklar dilerim.
    Böyle güzel, neşeli ve coşkulu etkinliklerine ne kadar çok ihtiyacımız olduğunun farkındayız.
    Paylaşım için teşekkür ederim. Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Recep Bey :) Hem çocuklara hem de biz öğretmenlere iyi geldi bu şenlik ve coşku :)
      Selamlar, sevgiler...

      Sil
  11. ay şahane olmuş. ellerinize sağlık vallahi. okurken ve fotoğraflara bakarken ben bile mutlu oldum, öğrenciler ne çok keyif almıştır kim bilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Şenliği zor bitirdik, bıraksak çocuklar gece bile devam edelim diyebilirlerdi :D

      Sil
  12. Şu iki yıllık dönemin ardından bu günleri görmek ne güzel! Çocuklar adına o kadar sevindim ki. Dolu dolu bir gün olduğu belli:) Emeklerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  13. bahar şenliği en neşeli eğlencelerden biri yaa :) sizinki de iyiymiş :)

    YanıtlaSil

Bahar Şenliği

Bu yıl 6.sını düzenlediğimiz bahar şenliğimizi dün gerçekleştirdik. Mini Mini Beşler :)  Şenlikte halat çekme, sandalye kapmaca ve çuval yar...