Perşembe, Eylül 26, 2019

İlham Mim'i

Taha yeni bir Mim hazırlamış. Can'ın Mim'inin üstüne hemen cevaplayıp sonra da can dostum için minik bir bilim kurgu yazacağım inşallah :)

Gelelim sorulara:

1) Hayatınızda şikayet ettiğiniz şeyler nelerdir?

Galiba şikayet ettiğim 3 temel konu evlilik, ebeveynlik ve öğretmenlik. Linklere tıklarsanız tüm sıkıcı detaylara ulaşabilirsiniz :P Her şeye rağmen en mutlu anlarım da bu 3 temel konu sayesinde gerçekleşir :)

2) Rutine girdiğiniz fark ettiğinizde ne yaparsınız?

Yazarım. Okurum. Tekrar yazarım. Yazdıkça iyileşirim, okudukça değişirim. Değiştikçe gelişip rutinden kurtulurum. Bunlar dışında sevdiğim şeyleri yaparım. Misal alıp başımı sabahın 5'inde dağlara çıkarım, okul çıkışı sahile sandalyemi açıp arkadaşımla/eşimle kahve ya da bira keyfi yaparım. Beni anladığını ve asla yargılamayacağını bildiğim dostlarımda dertleşirim. İçimdeki sıkıntının köküne inip kuruturum. Kurutamazsam yöntem değiştirip başka şeylere odaklanırım. En olmadı, açarım müziği, oturup rahatlayana kadar ağlarım.






3) En son yaptığınız önemli değişiklik nedir?

4 yıl önce öğretmen olmak, 3 yıl önce İstanbul'dan Hopa'ya taşınmak ve son olarak 2 yıl önce araba almak. Hepsi hayatımı kökten değiştirdi :)

4) Motivasyonunuz düştüğünde sizi ayağa kaldıran, size ilham olan şey nedir?

Hımmm. Biraz zor geldi bu soru. Beni ayağa kaldıran şey "anlaşılmak". Yani teselli edilmek, tavsiye dinlemek, yargılanmak, eleştirilmek istemem öyle anlarda. Bunlar değil de, "anlaşılmak" çok önemli. Anlayan kişiyi bulup derdimi anlatınca rahatlıyorum. Blog yazma sebebim de bu aslında. Anlatmak, anlaşılmak. Bir de dışarı çıkmak hep iyi gelir bana. Deniz kıyısı olur, dağ başı olur. Yeter ki havadar olsun :)

5) Hayat mottonuz nedir?

Annemi 42 yaşındayken kaybettim. Ben 20 yaşındaydım, kardeşim 8. Uzun vadeli planlar yapmayı hiç sevmem. Para biriktirmek, hayalleri ertelemek, millet ne der diye düşünmek hiç bana göre değil. Eline fırsat geçtiği an değerlendirmeli insan.

Kısacası "Hayat kısa, başkaları ne der diye takılma! Her anın keyfini çıkarmaya, zevk almaya, içinden geldiği gibi yaşamaya bak!"

Başka Mimlerde görüşmek üzere :)))





14 yorum:

  1. Tahmin ettiğim gibi tüm içtenliğinizle yazmışsınız. Rutini kırmak sevdiğin şeyleri yapmaktan, konfor alanını genişletmekten başlıyor galiba. Yazılarınızdan ve tecrübelerinden daha çok ilham alıcaz bence, yaşamaya devam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamak mühim! Her anı, her saniyeyi! Ömür tükenirken, hayatı sömürürcesine yaşamak lazım. Melankoliye her kapıldığımda çok daha enerjik halde dönerim hayata ki kaçırdığım zamanları telafi edebileyim daha çok, daha iyi, daha dolu "yaşayarak" :)

      Sil
    2. Ya seninle ilgili yepyeni birşeye hayran oldum bu yorumunda. Çünkü insanlar hep "çok mutluydum, maniktim ama işte yine melankoliye döndüm" diye yani iyi giderken mutsuzlaştım şeklinde anlatırlar. Oysa sen tam tersi melankoliden daha mutlu çıkmayı anlatıyorsun ki bu muhteşem bir bkış açısı. Çünkü aslında manik ve melankoli hep bir döngü..... Çok sevdim çok!

      Sil
    3. Ben bir çıkınca pir çıkıyorum melankoliden :D Böyle enerji fışkırıyor, yaşama açlığı ile saldırıyorum hayata. Durmaksızın plan program yapıp geziyorum, yiyip içiyorum. Olan Evrim'e oluyor, bana yetişsin diye anası ağlıyor adamın :)))

      Sil
  2. Link verdiğiniz üç temel konudan daha önce okumadığım ebeveynlik başlığında yazdıklarınızı da okuma fırsatım oldu. Arya'dan yana başınız epey dertteymiş. Elbette anneler daha iyi bilir ama zaman içinde pek çok şey unutuluyor. Çocukların ilerki yaşlarında farklı sorunlarla karşılaşıyorsunuz. Şimdi bana en sevilecek yaşları 3-5 arasında gibi geliyor. Karşıdan sevmesi gerçekten çok hoş tabii:)
    Sizi en mutlu eden şeylerden şikayet etmek de oldukça ilginç.
    Rutine girmek insanları en olumsuz etkileyen bir evre olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 yıldır yazıyorum anne-çocuk blogumu. Çooook mutlu anılarım da var, çok bedbaht hallerim de :) genellikle insanlar en cici hallerini paylaşıyor çocuklarının. oysa Blogcu Anne, Elif Doğan'ın dediği gibi "Annelik her zaman toz pembe değil.". her şeye rağmen şükürler olsun ki sağlıklı ve sevgi dolu bir kızımız var. gerisi teferruat, gelip geçici, hayattaki her şey gibi :)

      Sil
  3. Mim hiç yapmadım 11 senelik bloggerlık hayatımda :D Ama bu yazın çok hoşuma gtti. Özellikle de fotoğraflardaki güzel bayanları sevdim, ne şanslısın :)
    Bu sıra ben de 40 yaşıma girmemden kelli (6 ay oldu halbuki artık alışmış olmam lazım!) "hayat kısa hayat kısa" diyip duruyorum. Çok saçma sohbetler içindeyim. Üfff evet ya koy ikinci şarabı hayat kısa diyorum mesela ama ertesi sabah bakıyorum ki 2 çocukla hayatı bırak 10dk bile bir hayat uzunluğunda :D Yani bilemedim bu zamanın göreceli oluşuyla ilgili bir durum olsa gerek....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Offf okulda bir sınıf var, ayaklarım geri geri gidiyor. Oradaki 40 dk, 40 yıl gibi :.( değişsin diye neler yapıyorum ama cıks olmuyor. Çocuklu hayat da öyle işte bazı anlar ne yapsan geçmiyormuş gibi geliyor. Ama eğlenceli güzel anlar da hop diye bitiveriyor :D

      Sil
  4. Ne güzel içten cevaplar vermişsiniz. Yazılarınızı okumak çok keyifli oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmak, okumak, yorumları okuyup cevaplamak, hatta yorum gelecek mi acaba diye beklemek, böyle karşılıklı sohbet eder gibi olmak da çok keyifli :) teşekkürler :)

      Sil
  5. Rüya hanım şikayetlerinizi biliyoruz artık :D ömrünüzün keyfinizce yaşayarak geçmesi dileğiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eh ahbap olduk o zaman Edischarcım ;) teşekkürler :)

      Sil
  6. Mali İhtiyaçlarınıza Uygun Çok Çeşitli Krediler.

    İnternet üzerinden yasal krediler aramak zaman alıcı olabilir ve gereksinimlerinizi karşılayacak doğru krediyi bulmak genellikle zordur. Howard Financial, tüm dünyada çok çeşitli kredi seçenekleri sunar ve sizin için doğru krediyi sağlayabiliriz.

    Bireysel krediler, Ödeme günü kredileri, Ev kredileri, Borç konsolidasyon kredileri, Araç finansmanı, Kara listeye alınmış cep telefonu sözleşmeleri, İşletme kredileri mevcut.

    Danışmanlardan birinin iletişim kurmasını ve doğru krediyi bulmanıza yardım etmesini istiyorsanız, E-posta: Howardfinancialaid@yahoo.com

    Büyük miktarda bir kredi veya daha küçük bir nakit kredi arıyorsanız, her türlü krediyi sunuyoruz. Şimdi bizimle iletişime geçin ve size nasıl yardımcı olabileceğimizi görün. Her türlü kredi için bugün bize ulaşın.

    İletişim Postası: Howardfinancialaid@yahoo.com
    Whatsapp: 1 (573) 279-4038
    Şirket adresi: West ave, hawthorne, ca.

    En iyi dileklerimle.

    YanıtlaSil

İkigai

İkigai, şu anda okuduğum kitabın adı. Kitabın alt başlığı "her güne mana ve neşe katmak".  Kısaca açıklamak için  Wikipedia 'y...