Cuma, Eylül 15, 2023

Eylül Meydan Okuması #14 - #15

14- Hiç kimsenin duymadığı kitaplar arasında en sevdiğiniz hangisidir?

Hiç kimsenin duymadığı kitap mı bilemiyorum ama aklıma Ayşe Acar'ın "Yüzyıl" serisi geldi. 1. ve 2. kitabı son kitaptan daha çok sevdiğimi hatırlıyorum. Türü bilimkurgu.  


15- Dünyanın en zor hissi nedir?

Handan'ın dediği gibi pişmanlık hissi sanırım. Çünkü yapılacak hiçbir şey yok. Olan olmuş, biten bitmiş ama kafanda boş boş dönüp duran keşkeler... 


10 yorum:

  1. pişmaniye ivit severim :)

    YanıtlaSil
  2. Bu güzel bir etkinlik Mrs. Kedi ama ben kendimi hâlâ katılacak düzeyde hissetmiyorum. Günün büyük bölümü Hoppidi ile geçiyor:)
    14. soruya ilişkin benim aklıma ilk gelen Ercüment Cengiz'in Gırnatacı isimli romanı. Yazar aslında Ankara'da eşimin jinekologuydu. Kitabı hem kurgu hem de edebi açıdan son derece başarılı bulduk. Benim ayrıca zihnimde yer eden, çevirisini yaptığım "Anadolu Hayaletleri" adlı romanı ilk sıraya yerleştirebilirim.
    15. soru konusunda kararsızım. Geçmişe pek kafamı yormam sanki. Bu yüzden "keşke" sözcüğünden pek hoşlanmam. Zira keşkeler bize üzüntüden başka bir şey vermez. Geçen geçmiş, giden gitmiştir. Bu soruya cevabım "çaresizlik" olabilir. Bir an kalırsın ortada, elinden hiçbir şey gelmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklıma gelen diğer his "çaresizlik" hissiydi Mr. Kaplan. Aslında zaman her şeyin ilacı. Zaman geçince tüm hisler solup kayboluyor. En geçmez denilen acılar bile geçiyor ya da üstünü örtüp devam ediyoruz bir şekilde yaşamaya.

      Sil
  3. Ooo görmemişim ben bu etkinliği.. :)
    15. soru ölüm karşısında yaşananlar diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdım sildim :) Keşke sorun değil, hatta hiç keşke'm olmadı sanırım hayatta (ya da hatırlayamayacak derecede önemsiz keşkelerim olmuş) ama ani, beklenmedik ölümleri kabullenmek sorun benim için de.. Çok büyük sorun hem de..

      Sil
    2. Ölüm karşısında hissedilenler apayrı... Çaresizlik...
      En büyük keşkelerim annemle ilgili, Evrim'den önceki hayatımla ilgili... Bence keşkeler hep var ama üstünden zaman geçince anlamsızlaşıp unutuluyor.

      Sil
  5. Kitabı not aldım bir inceleyeyim gerçekten ben duymamıştım. :)
    Yapmadan pişman olmak mı, yapıp da pişman olmak mı?
    Ben hep pişman olmamak için yaparım. Yaptıktan sonra da pişmanlık duyarsam neyse bundan da birşey öğrendim der konuyu kapatırım.

    YanıtlaSil

İyileştiren Sevgi

" Seni sevmeyi dünyanın en güzel şiiri yapacağım " demiş Edip Cansever. İnsan kendini sevilmeye layık görmeyince gerçekten sevildi...