Cumartesi, Eylül 23, 2023

Eylül Meydan Okuması #23

23- Yarın kendini daha iyi hissetmek için bugün ne yapabilirsin?

Temizlik yapabilirim ki bugün de öyle yaptım. Sabah erkenden kalkıp eşimle kahvaltı yaptım ve ardından ölümcül bel ağrımı hiçe sayıp temizlik yaptım çünkü yarın keyif günümüz olsun, yapılacak iş güç olmasın istiyorum. Eğer ev pis ise aklım temizlikte oluyor ve yaptığım diğer şeylerden maksimum keyif alamıyorum.

Yapabileceğim diğer şeyler şöyle:

  • Yemek yapmak, 
  • Tüm işleri bitirip erkenden uyuyup bir an önce yarın olmasını sağlamak, 
  • Yarın için gezme-tozma-coşma planları yapmak, 
  • "Şişede durduğu gibi durmuyor" mu acaba cidden kontrolü yapmak, 
  • Sevdiklerime sarılıp gerisini salla diyebilirim :) 



Şimdilik aklıma gelenler bunlar ama işbaşı düşünce daha yaratıcı çareler de bulunabilir :)) 

8 yorum:

  1. Eşim de bugünün işini yarına bırakmaz Mrs. Kedi. Diyelim temizlik yaptı, her yer temizlendi. Ancak sabah sanki hiç temizlik olmamış gibi yeniden temizlik yapar. Robot bile imdat imdat diye bağırıyor. İyi temizlemediği zaman eşimden bir de fırça yiyor:)
    Bir de mutfak bağımlısı. Boş kaldıkça gider ya yemek, ya kurabiye börek, pasta vs. Bir şeyler yapar. Bazen hazırlar, dondurucuya atar. Velhasılı bugün yaptığı işler yarınını asla hafifletmez:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlı anlatmışsınız Mr. Kaplan :) Sanırım kadınlar genelde böyle :D Temizliyoruz temizliyoruz bitmiyor :))) Yiyecekleri dondurucuya atma konusunda annemin üstüne tanımam; evde çocuğu kaybetseniz dondurucuya bakın demişti bir keresinde dayımız :))) Aklınıza ne gelirse dondurucuya atıyor :))

      Sil
  2. Ayy evde temizlik yapılacak bekleyince bende hiçbirşeyden keyif alamıyorum ya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet arızalı bizim beyinler; temizlik yapılmayınca sürekli dıt dıt bir köşede uyarı ışığı, kırmızı ikaz lambası yanıyor :))

      Sil

İyileştiren Sevgi

" Seni sevmeyi dünyanın en güzel şiiri yapacağım " demiş Edip Cansever. İnsan kendini sevilmeye layık görmeyince gerçekten sevildi...