Cuma, Eylül 22, 2023

Eylül Meydan Okuması #22

22-Fobin var mı?

Lanet olsun ki var maalesef: Tripofobi. Uyarıyorum delikli şeylerden rahatsız oluyorsanız sakın Google'a yazıp araştırmayın. Oldu ki araştırdınız, karşınıza çıkan o görsellerin herbiri beni delirtecek kadar korkunç geliyor bana.

Keşke bu soru olmasaydı... 

16 yorum:

  1. kendine ilginç bir fobi bulmuşsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç(?) şeyler mıknatısı gibiyim, çekiyorum.

      Sil
  2. Fobinizi meraktan araştırayım dedim.Çok değişik görüntüler çıktı. Umarım bu fobinizi yenersiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yenemiyorum. Yenmeyi deneyince daha da kötüleşiyor. Tek yapabildiğim fobiyi tetikleyecek şeylere rastlamamak için dikkat etmek.

      Sil
  3. Ay yazıyı okunca bir komiklik düştü dilime, yazmasam olmazdı. Bir harf değiştir bir dene bakalım: F yerine H koy, belki kurtulursun:))

    YanıtlaSil
  4. çilek de yiyemiyor ve sünger kullanamıyor musun yani? o derecede değilse ve günlük hayatta çok sık rahatsız etmiyorsa hiç elleşme derim çünkü fobilerin altında genellikle başka sorunlar yatabiliyor, her sorunu illa ki terapi masasına yatırmak gerekmez...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle büyük, delikli delikli süngerlerden kullanamam. Mutfak süngeri sorun olmuyor. Ponza taşı da kullanamıyorum ya da ponza taşı gibi olan taşlı yerlerde duramam. Çilek yerim ama bakmadan ve çok içli dışlı olmadan yerim :)) Çiçekçiye gidemem çünkü böyle kurumuş bir çiçek var, delik delik; buketlere dekor olsun diye koyuyorlar. Offf düşününce bile kriz geçirecek gibi oluyorum. Böyle yere atıp üstünde tepinerek kırmak istiyorum. Kurcalamak iyi gelmiyor Ceren'im böyle fobileri bence de.

      Sil
    2. Aaa dur şahane bi ayrıntı verdin! Üzerne basıp tepinerek yoketmek bence çok iyi gelebilir kademe kademe misal önce eşin alır oçiçeği ve yan odada sen hazır olunca birlikte girersiniz yavaş yavaş yaklaşırsın hiç bakmadan eşin elini tutar, sen hiç bakmadan ne bileyim ayağında kalın çizmeyle falan parça parça edebilirsin. Birkaç gün sonra babet pabuçla yine hiç bakmadan, sonra terlikle. Çıplak ayağa gerek yok :))) Terlik maksimumun olsun. Başarabilirsen yavaş yavaş gözlerini açarak, 1sn falan köküne bakarak sonra daha uzun bakarak yine parçalamayı denersin. Sonra adım adım işte 2-3 saniye bakma daha uzun bakma yavaş yavaş, haftada bir deneyebilirsin belki.. Ya da dediğin gibi çilekte süngerde sorun yoksa salla gitain hayatını çok etkilemiyorsa çözmek zorunda değilsin;) ceren ben telefonum öefta olmak üzere hiçbişeyi çalışmıyor…

      Sil
    3. Telefon için geçmiş olsun Ceren'im. Türk usulü "kapat - aç" ile bir süre daha idare edebilirsin belki. Bak bir ayrıntı daha vereyim :) Portakalın dötünü bilirsin, sapının oldupu yer değil, diğer taraf. Böyle delik gibi olur, ayyyhh anlatmak bile çok zor, içinden yine kabuk gözükür. Hah işte ona da acayip gıcık oluyorum ve olur da denk gelirsem bıçakla parça pincik kesiyorum. Anlık bir rahatlama hissi geliyor ama kalıcı olmuyor. Evrim kışın bana ne zaman gıcık olsa portakal dötü ile sinir eder beni.

      Çiçek için dediğin şeyi geçtiğimiz haftalarda yapacaktım. Evimize yakın yeni bir çiçekçi açıldı, onun vitrininde gördüm. Birkaç gün cesaretimi toplayıp sonunda gittim; satın alıp parçalayacaktım ama başkası almış o buketi. Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Oyy bu kadar konuşmak bile zor benim için bu mevzuyu. İçime baygınlık hissi geliyor. Uzak durmak en iyisi :)

      Sil
  5. Bu problemi yaşayanları duymuştum. Bazı görseller var, fobim olmadığı halde benim sinirimi bile bozuyor Mrs. Kedi. Washington portakal yerine Finike'yi tercih edersin o zaman:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış hatırlamıyorsam 6 milyonda 1 insanda varmış bu fobi Mr. Kaplan. Tetikleyicileri az çok bildiğim için öyle şeylerden kaçınarak devam ediyorum hayatıma :) Ama bazen arkadaşlarım ya da kızım, kocam şaka olsun diye bilerek maruz bırakıyorlar beni. Öyle zamanlar cidden sinir bozucu.

      Sil
  6. İlk kez duydum bu fobiyi. Bal peteğine bakmak da mı aynı etkiyi yaratıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bal peteğine yakından bakmamıştım pek. Yorumunuzu okuyunca netten bakayım dedim ve bam. Evet o da çok rahatsız ediciymiş.

      Sil
  7. Ayy biliyorum ben bunu ama bu fobiye sahip biriyle hiç tanışmamıştım. Allah sabır versin diyeyim o zaman.

    YanıtlaSil

İyileştiren Sevgi

" Seni sevmeyi dünyanın en güzel şiiri yapacağım " demiş Edip Cansever. İnsan kendini sevilmeye layık görmeyince gerçekten sevildi...