Cuma, Eylül 01, 2023

Eylül Meydan Okuması #1 - Hoş geldin Eylül :)

Yüreğimin İklimi, Eylül için çok güzel sorular hazırlamış. Ben de varım dedim :D

1- Kurtulmak isteyip kurtulamadığın alışkanlığın var mı?

Uyanır uyanmaz telefonu elime alıp saçma sapan uygulamalarda zaman kaybetmek :( Vazgeçmek için telefonu başka odaya bırakıyorum gece ama faydası olmuyor. Sabah telefonu alıp yatağa geri dönüyorum. Telefondan uygulamaları kaldırıyorum, bu kez de web adresinden giriyorum aynı uygulamalara. En iyi çözüm akıllı telefon kullanmayı bırakmak gibi geliyor ama o da çok zor çünkü hem kendi okulum hem de Arya'nın okul iletişimi için gerekli bazı uygulamalar :(

Yazımı bu aralar günde en az 3 kez dinlediğim bir şarkı ile kapatayım :)


Diva Yorgun - Melike Şahin 


17 yorum:

  1. Sosyal medyasız gün ilan ettim kendime. Günün sonunda başarılı olursam kendimi ödüllendireceğim dedim geçen gün. Öyle oldu bizimkisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da denedim :) 10 gün işe yaradı sonra sil baştan :)))

      Sil
  2. Sosyal medya ile ilişkimi kestim. İnstagram, twitter, facebook ile ilgilenmiyorum artık. Sigara dışında bağımlılığım yok. Ben onu bırakıyorum ama o beni bırakmıyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kesmek istiyorum Mr. Kaplan ama başaramıyorum :( Sigara konusuna gelince; bırakmak isteyen bırakır. Bizzat kendimden biliyorum :) Bırakın gitsin.

      Sil
  3. Bak hiç düşünmemiştim ama sanırım hepimiz bu alışkanlığın muzdaribiyiz :(

    YanıtlaSil
  4. Ben de sosyal medya kullanmıyorum. Whatsapp’ı sadece annemlerle irtibatta kalabilmek ve birebir mesajlaşmalar için kullanıyorum, hiçbir gruba üyeliğim yok. Eğer bir insanla misal sen, yazışacaksam da tamamen içimden geldiği için yazışıyorum, o da şahane oluyor. Tv ve netflix gibi ortamları da bu yaz başı bıraktım. Nasıl zaman arttı anlatamam - sıkılma duygusunu bile hissediyorum bazen :)) Aşırı mutlu ve huzurluyum.
    Telefonum 10 sene önce Maya doğduğundan beri sessizde :))) Gece 7’den sabah 7’ye “rahatsız etme” özelliğini açtım yani aransam reddediyor (2 defa aranırsam acil olabilir diye sesliye çeviriyor). Bu sayede tamamen kendim seçtiğim zamanlarda bakıyorum. O da işe yarıyor :)

    YanıtlaSil
  5. Ay evet akılsız telefonum olduğu günleri özlüyorum bazen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben deeee!
      Alcam en sonunda bi tane kılsız telefon sanırım.

      Sil
  6. Ben de bundan rahatsızım. Bir de pc başında vakit öldürmek çok var. Yüz kere aynı uygulamaya giriyorum bazen. Kapattığım anda yeni sekme açıp farkına varmadan yeniden aynı adrese girdiğim oluyor. Çok zaman yiyen bir şey. Yorumlarda gezeceğim şimdi belki önerisi olan vardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yaz boyu hiç bilgisayar başına oturmadım ama oturunca tam da öyle oluyor maalesef. Keşke irademize sahip çıksak da boşa zaman harcamasak :(

      Sil
  7. önce bloga bakarım ben de sabah :)

    YanıtlaSil
  8. Diva Yorgun'u bu ara bende sık dinliyorum. :)
    Ben bu konuda kendimi sınırlamadım ve bıkana kadar her sabah baktım. Şimdi artık sabah telefonu elime alınca sadece bildirimlere bakıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınırlamak işe yaramıyor zaten ama benim bıkma noktam da epey uzak galiba :(

      Sil
  9. Telefonlara alıstık hayatımızın bir parçası oldu.

    YanıtlaSil

İyileştiren Sevgi

" Seni sevmeyi dünyanın en güzel şiiri yapacağım " demiş Edip Cansever. İnsan kendini sevilmeye layık görmeyince gerçekten sevildi...