Pazartesi, Eylül 25, 2023

Eylül Meydan Okuması #25

25- Seni yüksek sesle ne güldürür?

Komedi filmi sevmediğimi ve gişe rekoru kıran komedi filmlerine hiç gülmediğimi hatta sinirden seyredemediğimi belirterek başlamak istedim nedense. Yani neye güldüğüm değil de neye gülmediğim çok net.

Fiziksel şakalara/esprilere gülmem; akıllıca yapılan esprilere gülerim. Mesela Cem Yılmaz'ın eski stand-up.larına çok gülerim. Artık eskisi kadar iyi değil. Soğuk espri/ dad joke/ pun jokes (kelime şakası) da severim. Durum komedilerine ve karikatürlere gülerim. Evrim de çok güldürür beni. Dayısı ile bir araya gelince espriler havada uçar; onlara çok gülerim hatta Arya'yı yine onlara çok güldüğüm bir günün gecesinde doğurdum :))

Şöyle atışmaları da çok severim :) 


8 yorum:

  1. İlişkilere dair durum komedilerine çok gülüyorum ben. Bir Kadın Bir Erkek favorim de. Cem Yılmaz, Leman'da çizdiği üniversite kampüslerine yeni yeni geldiği 90lı yılların sonunda gerçekten çok daha iyiydi. Bizim mütevazi anfimizde de standup şov yapmışlığı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet! Bir Kadın Bir Erkek çok iyiydi gerçekten :) Cem Yılmaz giderek kendini beğenmişlik sembolü oluyor gibi geliyor bana.

      Sil
  2. Ayyy bu atışmayı bende çok seviyorum ya ara ara açıp da mutlaka izlerim. :D Komedi filmlerine bende gülemiyorum ve hatta bu sebeple de izlemiyorum. İnsanlar da bir anlam veremiyorlar ama napalım yani komik değil.

    YanıtlaSil
  3. Beyaz ile Candan'ın atışmaları çok iyiydi, bir kez daha izledim gülümseyerek Mrs. Kedi:)

    YanıtlaSil
  4. güldür güldür, çgh, tolga çevik, eski bölümleri izlerim gülmek için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güldür güldür bazı skeçleri izliyorum ben de ama seyirciler konuştuğu kısımları asla izleyemiyorım çünkü onlar saçmaladıkça onların adına ben utanıyorum.

      Sil

İyileştiren Sevgi

" Seni sevmeyi dünyanın en güzel şiiri yapacağım " demiş Edip Cansever. İnsan kendini sevilmeye layık görmeyince gerçekten sevildi...