Pazartesi, Eylül 18, 2023

Eylül Meydan Okuması #18

18- Söylemekten kaçındığın kelimeler var mı?

Bela okumam/okutmam. Döner dolaşır okuyana ulaşır diye düşünürüm. Başka da sakındığım kelime yok galiba ama son yıllarda olumsuzluk içeren cümleler yerine olumlu cümleler kurmaya çalışıyorum. Misal "Kazasız belasız gidin/gidelim" yerine "Sağsalim gidin/gidelim" demeye çalışıyorum. Ama alışkanlıklar hemen değişmiyor.


10 yorum:

  1. Temiz borudan pis su akıtılmaz derler bela okunmaması için.

    YanıtlaSil
  2. Ayy ben de hiç bela okumam çünkü benimki de aşırı tutuyor :P Düşmanıma acır hale geliyorum.. Gerek yok o vicdan yüküne.
    Bu olumlamalar çok güzel değil mi, kullandıkça oturuyor ama bazen de tam tersi olumlu şeye nazar değdireceğim korkusuyla olumsuza vuruyorum ben, misal amaaan çok güzel hava var diyecekken sonbahar da adım adım geliyor yağmurların eli kulağındadır o nedenle bu son güzel günü iyi değerlendirelim falan, kafa garip işte :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutsa bir dert, tutmayıp geri dönse ayrı dert. Hiç gerek yok :D Olumlamalar bizim millet için zor. Biz alışmışız hep olumsuzu söylemeye :)) Deneye deneye alışcaz :) Çok gülme, ağlarsın derler ya seninki ona benziyor biraz Cerenim. Ama n'olcak gülelim, hep gülelim; olmaz bişey :)

      Sil
  3. şöyle denebilir belkiii :) şimdiii şifali ve olumlu bir bela okuycaam :)

    YanıtlaSil
  4. Kendimi bildim bileli küfür etmem, edemem, ağzıma yakıştıramıyorum nedense:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyy bu konuda ben biraz mahcup olurum Mr. Kaplan. Arada bir ağzımı bozduğum oluyor ama yapmamak lazım. Kimseye yakışmıyor çirkin kelimeler.

      Sil
  5. Kelimelerin bence kesinlikle gücü var ve evrene pozitif enerji göndermekten de zarar gelmez neticede değil mi?

    YanıtlaSil

İyileştiren Sevgi

" Seni sevmeyi dünyanın en güzel şiiri yapacağım " demiş Edip Cansever. İnsan kendini sevilmeye layık görmeyince gerçekten sevildi...