Pazar, Eylül 24, 2023

Eylül Meydan Okuması #24

24- Nelere şükrediyorsun?

En başta "bugünün bir yarını var" bilinci ile varolduğuma ve kendimi kurtarmak için elimden geldiğince çok çalıştığıma şükrediyorum. Şimdiki çocuklarda bu bilinç yok, yarın ne olacağını asla düşünmüyorlar. Sanki sonsuza dek çocuk kalıp oyun oynayacaklar gibi geliyor onlara sanırım. Ya da bir mucize gerçekleşecek ve onlar hiç çabalamadıkları hâlde birden doktor, mühendis, avukat, Youtuber olup zengin olacaklar sanıyorlar. 

Evrim'le yolumuzun kesiştiğine şükrediyorum. Yer yüzünde %100 güvendiğim ve tastamam tanıdığım tek insan o. Kimse beni onun gördüğü gibi göremez, kimse onun sevdiği gibi sevemez, kimse bunca sene her deliliğime onun gibi sabırla katlanamaz. Kimseyi onun kadar tanıyamam, kimseye bu kadar güvenemem ve kimseyi onu sevdiğim gibi sevemem. Kimsenin yanında onun yanında olduğum kadar rahat ve güvende olamam. İyi ki var. 

Kızım için şükrediyorum. Sağlıklı, akıllı, sorumluluk sahibi. Zaman zaman beni delirtiyor ama hangi çocuk yapmıyor ki :) 

İşim için şükrediyorum. Öğretmen olmak zor, yorucu ve büyük bir sorumluk ama bir öğrencinin hayatına bile dokunabilmek iyi geliyor insana. 

Denize, güneşe, havaya, suya... Güzel geçen her güne, her an'a şükrediyorum.


Zaz - Je veux


11 yorum:

  1. Yarınları da düşünmek... elbette. Eşiniz ve kızınıza ne mutlu. Onlarla dünyaya bile meydan okursunuz.
    Ve öğretmenlik, deniz yıldızlarını kurtarmak gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurtulmasına yardım ettiğimiz deniz yıldızlarının büyüdüğünü ve başardığını görmek büyük mutluluk veriyor insana öğretmenim :)

      Sil
  2. çekirdek ailenize maşallah maşallah :)

    YanıtlaSil
  3. Hiçbir şeye şükretmiyorum, bana nankör diyecekleri peşinen protesto ediyorum Mrs. Kedi:)) Bunun insan için faydalı bir şey olduğunu iddia eden bilimsel yaklaşımlara da katılmıyorum. Evrim Ağacı'ndan yaptığım aşağıdaki alıntı şükür konusunda ne düşündüğümü bire bir anlatıyor:)
    "Şükür bir yalandır. İnsanın dünyaya ve gerçeklere tutturması gereken gerçekçi ve inceleyici bakışı, istenmeyen ve kötü durumları açıklamamızı engelleyen, gayet sakıncalı ve kötüye kullanılması da zaten kolay olan bir bakış açısıdır. İddia edildiği gibi eksikliği de insanı açgözlü, hırslı ya da illa doyumsuz bir insan da yapmaz."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırf şükretmek insan için faydalı(?) diye şükretmek ilginç olur zaten Mr. Kaplan :)) Ben hayatımda beni mutlu kılan şeyleri yazdım aslında ve iyi ki varlar diyorum. Bunun sözlük karşılığı da şükretmek oluyor gibi gibi :) Yoksa" Bu halimize şükür, iyiyiz ya. Beterin beteri var, eldekiyle yetinelim" minvalinde olmamalı bu şükretme mevzu tabi ki :)

      Sil
  4. kocaman nazar boncukları koyuyorum yazına!

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel birini yüzde yüz tanıyorum diyebilmek, buna bayıldım. :)

    YanıtlaSil

İyileştiren Sevgi

" Seni sevmeyi dünyanın en güzel şiiri yapacağım " demiş Edip Cansever. İnsan kendini sevilmeye layık görmeyince gerçekten sevildi...